top of page

Tijdens het intakegesprek probeer ik meer zicht te krijgen op de reden van uw aanmelding en uw hulpvraag. Vervolgens stel ik een behandelplan voor wat we samen invullen en als u akkoord bent beginnen we met de psychotherapie.


Het is belangrijk dat we een goede werkrelatie opbouwen zodat er vertrouwen en hoop ontstaat voor een prettige constructieve samenwerking. Mijn werkwijze is maatwerk, ik kan dus nooit van tevoren zeggen hoe uw psychotherapie er precies uit zal zien. Wat belangrijk in ons werk is, is dat u weer contact krijgt met uw eigen gevoelens. We onderzoeken welke lading van de gevoelens past in het heden en welke lading van de gevoelens gerelateerd kan worden aan ervaringen in het verleden.


Gevoelens worden vaak onderdrukt met behulp van verschillende (afweer)mechanismen, die we in de therapie 'muren' zullen noemen. Relativeren, redeneren, zich aanpassen, zich terugtrekken, een machteloze of hulpeloze positie innemen, terwijl daar eigenlijk verdriet of woede onder schuilt, zijn enkele voorbeelden van deze afweermechanismen.


Als u meer wilt weten over psychotherapie in het algemeen, dan kunt u informatie vinden op verschillende websites van de beroepsverenigingen. Onder het kopje Links kunt u enkele sites vinden.

bottom of page